Over mij

ge·luk·kig (bijvoeglijk naamwoord, bijwoord)

1. voorspoedig, door het lot begunstigd

2. aan het geluk (1) te danken: een gelukkig toeval

3. geluk (2) genietend; = tevreden: zij voelde zich gelukkig


Welke definitie geef jij aan geluk?

Toen was geluk ongewoon

Ik was eind 30, gelukkig getrouwd en moeder van twee kleine kinderen. Ik had een goede baan en een leuk huis en toch miste er iets. Ik was achteraf gezien al jaren niet gelukkig. Niet gelukkig met mijzelf, niet gelukkig als moeder, niet gelukkig als echtgenote.


Ik ging op zoek naar dat stukje dat ik miste. Ik ging op zoek naar ‘iets’ waar ik mijn ziel en zaligheid in kon leggen, naar iets voor mezelf, iets wat echt van mij was, wat ik helemaal zelf had opgebouwd. Ik kan nogal impulsief en enthousiast zijn en stortte me vol in de wereld van magneetsieraden. Ik deed party’s bij mensen thuis en ik stond op markten en beurzen. Ik was regelmatig avonden en weekenden weg. Mijn enthousiasme werd minder en met de maanden kwam ik er achter dat dit toch niet zo mijn ‘ding’ was.

Intussen was ik niet meer getrouwd en woonde ik niet meer in midden Brabant. Ik verhuisde naar het oosten van Brabant om daar met mijn huidige partner en mijn twee kinderen ‘opnieuw’ te beginnen. Er kwam weer ruimte voor iets nieuws en hopelijk ook iets waar ik nu wel echt blij van werd.

Op een van de beurzen ontmoette ik een reflexzonetherapeute. Tot dan toe had ik daar nog nooit van gehoord en iets in mij triggerde mijn nieuwsgierigheid. Vol enthousiasme stortte ik me deze keer in de wereld van de reflexzonetherapie. Ik begon aan het 1e jaar met de instelling, ‘Ik zie het wel’ en wat bleek. Ik had er plezier in, ik had de missing link gevonden. Ik voelde aan alle kanten dat dit was wat ik wilde en wat mij als persoon, moeder en partner zou verrijken.


Het is zo bijzonder om te zien hoe je met reflexzonetherapie het lichaam aan kan zetten tot herstel of vermindering van een diversiteit aan klachten die soms al jarenlang bestaan. Van het eerste jaar ging ik naar het tweede jaar en hup, door naar het laatste jaar. In dat jaar deed ik de medische basiskennis er ook nog maar bij, want mijn praktijk begon toch wel serieuze vormen aan te nemen. Inmiddels was de instelling, ‘Ik zie het wel’ veranderd in ‘Ik ga dit doen, ik ga hier een succes van maken!’.


In november 2015 ontving ik de eerste cliënten in het washok dat ik omgetoverd had tot praktijk. Na een aantal jaar werd deze ruimte te klein en verhuisde ik naar een slaapkamer. Ik zag en zie nog steeds mannen, vrouwen en kinderen met een diversiteit aan klachten. Van hoofdpijn tot darmproblemen, van rug- en nekklachten tot vermoeidheid en alles daar tussenin.

Op een dag kwam er een dame in de praktijk met een onvervulde kinderwens. Na de eerste behandeling bleek ze al zwanger en ze bleef nog tot aan de bevalling bij me komen. Ook haar zus kwam bij mij met een onvervulde kinderwens. Na een langdurig traject in het ziekenhuis en ondersteuning van mij heeft zij intussen ook een prachtige dochter mogen krijgen.


Door mijn ontmoeting met deze twee zussen ben ik me verder gaan verdiepen en scholen in het thema ‘vruchtbaarheid’. Ik ben me er van bewust dat het krijgen van kinderen niet vanzelfsprekend is. Ik heb zelf twee kinderen mogen baren en ik gun dit iedereen met een kinderwens waarbij ik geen onderscheid maak tussen leeftijd, gewicht en burgerlijke staat. Iedereen is welkom!


Ik heb gezien wat er gebeurt als de soms jarenlange kinderwens ineens geen wens meer is maar werkelijkheid. De tranen van verdriet worden tranen van geluk. Emoties spelen een grote rol bij dit thema en vaak willen we die onderdrukken, want ‘waarom zou ik anderen ermee lastig vallen?’ Zodra je de medische molen in gaat, is er voor het mentale vlak vaak geen ruimte. Alles gaat volgens protocol en op uur en tijd. Ik geef je alle ruimte die je nodig hebt. Reflexzonetherapie is een holistische behandeling, wat betekent dat ik kijk naar de mens in zijn geheel en niet alleen naar het ziektebeeld, de klacht of het probleem waarmee iemand bij mij komt. Bij mij mogen alle emoties er zijn, ik ga met jou in gesprek en kijk wat JIJ nodig hebt.


We schrijven nu een aantal jaren later. Inmiddels heb ik een mooie, sfeervolle praktijk aan het Heilig Hartplein in Veghel en behandel ik met heel veel liefde en aandacht de persoon die op mijn behandeltafel ligt.

Nu is geluk gewoon

Ik ben nu midden 40, samenwonend met een lieve man, moeder van twee puberende kinderen. Ik heb nog steeds een goede baan en een leuk huis. Hoewel ik nog steeds wel eens dipje heb (wie heeft dat nu niet), kan ik nu oprecht zeggen dat ik gelukkig ben met mijzelf, gelukkig ben als moeder, gelukkig als partner en gelukkig als reflexzonetherapeut.

Opleidingen/Cursussen

Reflexzonetherapie


Adem & Emoties Reflexologie

Reflexologie en de Biografische Levensfasen
Round about Fertility, DK

Reflexology for Women's Health UK

Reproflexology™ Part 1 & 2 UK

Voeten, Reflexologie & Training
Rouwverwerking

Omgaan met kinderen

Babyreflexologie

Zwangerschapsreflexologie

Fertiliteitsreflexologie

Voetreflex bij ADHD/Dyslexie

HBO VoetreflexPlus™ Therapeut

Overigen


Auriculotherapie

Dorn Methode en Breuss Massage

Orthomoleculaire Voedingsleer
Womb and Fertility Massage, UK

Behandelprotocollen: Hormonen en Vrouwenklachten
Bevallings- en Kraamvrouwmassage
Zwangerschapsmassage Lomi Lomi Hapai

Fertility Support Specialist, CA

Medische Basiskennis


Bijscholing Medische Basiskennis 'Ademhaling'

Bijscholing Medische Basiskennis 'Overgang

Bijscholing Medische Basiskennis 'Vrouwenklachten'

Bijscholing Medische Basiskennis 'Bloedwaarden Lezen'

Medische Basiskennis CPION

"De beste investering 
=
de investering in jezelf"