Voetreflex by Yvette
Gezonde Voeten

''Voetreflex by Yvette'

Praktijk voor VoetreflexPlus™ Therapie

Heilig Hartplein 33a, Veghel
t. 06-51686812 e. afspraak@voetreflex-veghel.nl

Gezonde Voeten Consult


De voet is een complex geheel van 26 botten en 33 gewrichten die gelegen zijn in een web van zo'n 120 spieren, banden en zenuwen. Alle botten en ook spieren in beide voeten vormen samen een kwart van alle botten en spieren in je hele lichaam. Een gezonde voet kan 150 verschillende bewegingen maken.


Tijdens het gezonde voeten consult bekijken we of de voeten nog functioneren en doen waarvoor ze gemaakt zijn. Gemiddeld lopen we 3000 tot 4000 stappen per dag. Bij elke stap komt er een enorme kracht op de voeten te staan. Deze kracht is groter dan 50% van je lichaamsgewicht. De voeten zijn de basis, het fundament van ons lichaam. Het is te droevig voor woorden hoe weinig aandacht we hebben voor dit fundament. We weten allemaal dat als een fundament niet goed in elkaar zit dit gevolgen gaat hebben voor het gebouw dat hierop staat. Zo is het ook met je voeten en jouw lichaam.


Ben jij 'onbewust' aan het werken aan scheuren in het fundament? De stand en de kracht van je voeten zijn heel bepalend voor de krachten in je lichaam naar boven toe. Als je voeten niet in conditie zijn heeft dit onmiddellijk gevolgen voor enkels, knieën, heupen, SI-gewricht, rug en wervelkolom, nek en schouders. Hier ontstaan de eerste scheuren in het fundament met alle gevolgen van dien.


Ik neem je in dit consult mee naar jouw fundament, je voeten. Daar is zo veel winst te behalen. Als onze voeten weer doen waarvoor ze gemaakt zijn, namelijk schokken opvangen, dan krijgen onze knieën, heupen, rug, nek en schouders zoveel meer rust en kunnen zij zich ook weer richten op hun eigen taak. Zij zijn er namelijk niet voor gemaakt om schokken op te vangen en als ze dat niet meer hoeven doen dan houd jij dus energie over en kunnen 'scheurtjes' herstellen! 

Voetentraining


Gezonde voeten zijn getrainde voeten!

 

Tenen moeten kunnen grijpen en wiebelen en voeten moeten kunnen inveren en uitzetten. Voor veel voetklachten worden steunzolen aangemeten. Je legt je voet hiermee op een (voet)bedje en zegt doe maar lekker niks meer, rust maar uit. Maar als je rugpijn hebt krijg je toch ook niet direct een corset aangemeten? De fysiotherapeut gaat je behandelen en je moet oefenen. Zo is het ook met onze voeten, deze moeten en kunnen getraind worden om hun taak (weer) uit te kunnen uitvoeren. Dit kan ook als: 'je al op leeftijd bent, je voeten er al heel lang zo uitzien, je denkt dat het familiair is en er niks aan te doen valt, je al zo lang last hebt etc'. Juist dan valt er de meeste winst te halen!

Tijdens het gezonde voeten consult heb ik o.a. aandacht voor:

 

 • Stand, vorm en functie van de voeten en tenen.
 • Reflexzones van de voet.
  Kunnen bestaande (lichamelijke) klachten of klachten aan orgaansystemen in het lichaam in stand gehouden worden of veroorzaakt worden door druk op reflexzones als gevolg van de stand en gebruik van de voeten en of steunzolen? 
 • Op welke schoenen loop je en gebruik je steunzolen. Het afbouwen van steunzolen (indien mogelijk) om de voet zelf weer te laten werken.
 • Klachten van(uit) de voeten zoals o.a.: Hallux Valgus (scheve grote teen), peesplaatklachten, vermoeide, stijve of pijnlijke voeten, enkelklachten, doorgezakte voeten, zwakke enkels, klauwtenen, hielspoor-, knie-, heup-, rug-, nekproblemen, hoofdpijn, kuit- en achillespeesklachten. 
 • Tapen van voetklachten indien nodig (en aanleren van het tapen, zodat je het ook zelf kunt doen).
 • Oefenen en trainen van de voeten.
 • Stand, houding en stabiel ontspannen en pijnvrij lopen.

Hallux Valgus 


Een hallux valgus is een vergroeiing van de grote teen, waardoor de grote teen scheef gaat staan. Er ontstaat een knobbel bij de grote teen die pijnlijk kan zijn. Een hallux valgus komt meer voor bij vrouwen dan bij mannen.


Een hallux valgus kan pijn geven als u schoenen aan heeft, vooral aan de knokkel van de grote teen. Soms wordt de hele voorvoet pijnlijk. Het kan zijn dat uw grote teen de 2e teen ernaast opzij duwt. Die 2e teen kan over de 3e teen heen gaan liggen. Dan is het vinden van geschikte schoenen vaak een probleem. Sommige mensen lopen ook moeilijker door een hallux valgus. Hallux valgus kan verder artrose in de grote teen en de 2e teen geven.

U kunt ook een hallux valgus hebben zonder dat die klachten geeft.


Wat precies de oorzaak is van hallux valgus is onbekend. Waarschijnlijk ontstaat een hallux valgus door meerdere oorzaken.

De kans op het krijgen van hallux valgus is verhoogd:

 • bij vrouwen
 • bij ouderen 
 • als hallux valgus in de familie zit. Dan heben mensen er vaak al op jonge leeftijd last van.
 • als u een voetafwijking heeft. Die kan aangeboren zijn, door reuma ontstaan of op oudere leeftijd door zwakte van de voetspieren.
 • als u een te korte achillepees heeft of platvoeten, u wikkelt uw voet dan anders af, meer over uw grote teen.


Gelukkig is er wel iets aan te doen. Wees u ervan bewust dat dit wel discipline en doorzettingsvermogen van u vraagt.

Kosten 


Met één consult kunnen we de voeten en uw klachten in kaart brengen en een eerste advies geven. Over het algemeen zijn (afhankelijk van de klachten) 3 tot 5 consulten nodig.


Tarief Gezonde Voeten Consult

 • € 52,50 per consult van 60 minuten 


Tarieven Medical Taping

 • Taping als onderdeel van een behandeling, bij de prijs inbegrepen
 • Tape consult 20 minuten  € 20,-

CONTACTGEGEVENS


Heilig Hartplein 33a, 5462 EB Veghel

Telefoon: (06) 51686812

E-mail: afspraak@voetreflex-veghel.nl


OPENINGSTIJDEN


Maandag - Dinsdag - Woensdag - Donderdag
19.15 - 22.00 uur
Woensdag - Zaterdag
9.00 - 13.00 uur       

AANGESLOTEN BIJ


Licentielid van de  VNRT               Overkoepelende organisatie RBCZ 

Geschillencommissie SCAG         Licentielid van de AoR  
Studentlid van de ARR

© 2015 - 2020 | Voetreflex by Yvette - Veghel

Deze website maakt gebruik van “cookies” (tekstbestandjes die op jouw computer worden geplaatst) om de website te laten functioneren, de website te helpen analyseren om onze dienstverlening te verbeteren of voor marketing doeleindes.

Accepteren