Rebozo massage

Rebozo massage


Een Rebozo massage wordt gegeven met één of meerdere doeken. De Rebozo wordt om een lichaamsdeel gedrapeerd en op spanning gebracht zodat zij steun geeft en omhult. Daarna kunnen er met de Rebozo kleine of grotere bewegingen worden gemaakt, waardoor de persoon in de doek wordt gewiegd en bewogen. Dit zorgt voor een zeer ontspannende massage en wordt door velen ervaren als zeer fijn en rustgevend ervaren, met name bij bekkenklachten en bij het verlichten van de weeen.


Wat is een rebozo?

Rebozo is Spaans voor doek of sjaal. Het is een langwerpige omslagdoek van geweven katoen, die je als buikband of draagdoek voor je baby kunt gebruiken, maar ook als ‘massagedoek’. Op het platteland in Mexico en Guatemala worden zwangere vrouwen hiermee traditioneel behandeld tijdens controles bij de vroedvrouw en ook bij bevallingen wordt de doek op allerlei manieren ingezet.  De Rebozos die ik gebruik komen uit Guatemala waar ze bij een familiebedrijf ambachtelijk worden geweven op een trapweefgetouw. Ze worden gemaakt van glanskatoen.

Tijdens de zwangerschap


Zwangere vrouwen vinden het vaak een verademing als een ander hun zware buik even voor ze draagt, door hem voorzichtig een stukje op te tillen in de rebozo. De massagetechnieken met de rebozo kunnen helpen bij bekkenklachten, rugpijn en harde buiken. De spieren worden hierbij voorzichtig losgemaakt door het schudden en wiegen met de doek. Een complete lichaamsmassage kan ook: er liggen dan meerdere doeken op een rij waar de vrouw op mag gaan liggen, waarna telkens een deel van haar lichaam wordt gewiegd en ingepakt. Dit ontspant fysiek, maar veel vrouwen vinden het ook mentaal rustgevend om zich letterlijk even helemaal over te geven, te laten dragen en omhuld te zijn. Voor niet-zwangere vrouwen, mannen en kinderen is dit trouwens ook heel fijn.

Wanneer een Rebozo massage?

Rebozo Massage
rebozo

Meer informatie over Rebozo?


Neem een kijkje op www.rebozo.nl