Magnesium

Magnesium


Magnesium is een 'life essentieel'. We kunnen niet zonder. Magnesium speelt een grote rol honderden lichaamsprocessen.


Volgens de EFSA (European Food Safety Authority) draagt magnesium bij:

  • aan een normale werking van de spieren
  • aan de vermindering van vermoeidheid en moeheid
  • aan een normale werking van het zenuwstelsel (geheugen, prikkelverwerking)
  • aan een normale psychologische functie (concentratie, gevoelsleven, motivatie)
  • aan de instandhouding van normale tanden en potten
  • aan een normale eiwitsynthese
  • aan een normaal energieleverend metabolisme
  • aan een elektrolytenbalans (hartklachten, neurologische problemen)
  • en speelt het een rol in het celdelingsproces (denk aan het vormen van een embryo)


Door diverse oorzaken krijgen veel mensen via het voedsel niet meer voldoende magnesium binnen. Ons lichaam maakt zelf geen magnesium aan. Magnesium vind je onder andere in voeding. Door de verslechtering van onze bodem is de concentratie magnesium niet meer zo hoog als tientallen jaren geleden. Daarnaast eten we gewoonweg niet zoveel gezonde producten. Frisdrank, suiker, blootstelling aan straling en toxische stoffen zorgen allemaal voor een grotere magnesiumbehoefte. Ook ouderen, sporters, zwangere vrouwen en mensen met diabetes type 2 hebben een grotere kans op een magnesiumtekort. Daarnaast hebben stress en medicatiegebruik een negatieve invloed op beschikbaarheid van magnesium in het lichaam.


De normale hoeveelheid magnesium in ons lichaam is 24 tot 28 gram. Hiervan zit 50-60% in de botten en tanden een ongeveer een evengroot deel in het moerassige gebieden in ons lichaam, het interstitium en in de spier- en orgaancellen. Slechts 1% bevindt zich in het bloed. Net als zuurstof en water kunnen we magensium niet bufferen. We hebbe ndus voortsurend aanvoer nodig.  In de ideale situatie wordt houdt ons lichaam de voorraad en wordt een eventueel teveel uitgescheiden via de urine of het zweet.


Heb ik een magnesiumtekort?

Om een officiele diagnose te krijgen zul je via de huisarts een bloedtest moeten laten doen. De uitslag van deze test geeft echter nog geen uitsluitsel. Er bevindt zich slecht 1% van het magnesium uit ons lichaam in ons bloed. Een betere manier om een magnesiumtekort vast te stellen is via een RBC meting. Daarbij wordt het gehalte aan actief magnesium in de cellen gemeten. Dit is echter geen test die de huisarts op jouw verzoek zal doen. Via bloedwaardentest.nl kun je deze test bestellen en uit laten voeren.


Bloedtesten geven geen meerwaarde. Suppleren is veilig, mits je dit onder de juiste begeleiding doet!


Kijk hieronder eens naar de symptomen die kunnen wijzen op een tekort.


Heb jij een magnesiumtekort?

Ooglidtrillingen

Wakker schrikken omdat je denkt dat je valt

Futloosheid

Vermoeidheid

PMS

Spierkrampen

Hoofdpijn

Migraine

Angsten

Fobieën

Nervositeit

Snel geïrriteerd zijn

Prikkelbaar

Verstijfde spieren

Uitputtingsverschijnselen

Onrust

Moeite met concentratie

Moeite om op woorden te komen

Duizeligheid

Te hoge of te lage bloeddruk

Constipatie

Overgevoeligheid voor lawaai en licht
Rusteloze benen

Tics

Rugpijn

Hartritmestoornissen/Hartkloppingen

Maagkrampen

Oorsuizen

Spastische darm

Hyperventilatie

Allergie

Regelmatig de hik hebben

MAGNESIUMTHERAPIE


Laten we voorop stellen dat je dus buiten een vergrote magnesiuminname ook moet gaan kijken naar de onderliggende problemen. Als je darmen niet functioneren zal extra magnesium niet tot een oplossing leiden.


Wij slaan geen buffer magnesium op in ons lichaam, dus alles wat teveel is wordt meteen uitgescheiden. Bovendien kunnen wij ook niet zelf magnesium aanmaken, dus om zeker te weten dat je via je voeding voldoende magnesium krijgt is het goed om producten te nemen met veel magnesium: groene groenten, zeewier, noten en zaden, avocado, rauwe cacao, chlorella, hennepzaad en spirulina zijn hier grote voorbeelden van. Maar naast  juiste voeding (wat altijd de basis is) kun je dus ook kiezen voor transdermale- of orale suppletie.


Voor een juist persoonlijk advies over het gebruik, welke producten voor jou geschikt zijn en in welke dosering je ze mag gebruiken neem je contact met mij op.  De magnesiumolie, magnesiumgels, magensium drops en magnesiumpoeder zijn verkrijgbaar in mijn praktijk.


Het is niet mogelijk om online een afspraak te maken voor een magnesiumconsult!
Kies voor een van onderstaande mogelijkheden voor vragen of advies


Bellen?  06-51 68 68 12

Whatsappen? 06-51 68 68 12

Mailen? info@voetreflex-veghel.nl


GEBRUIK KORTINGSCODE YVETTE10% korting in de webshop Zechsal Magnesium

In mijn praktijk maak ik gebruik van magnesium van Zechsal


Waarom Zechsal magnesium?

Zechsal is zuiver, heilzaam, krachtig!


Zechsal komt rechtstreeks uit de zuiverste en meest geconcentreerde magnesiumbron ter wereld. Deze bron ligt in Trips Compagnie in Groningen. Het komt van 1600 meter diepte en wordt gewonnen volgens een geborgd en gecertificeerd proces. De producten zijn 100% natuurlijk, bevatten geen conserveermiddelen en zijn niet getest op dieren.


De beste soorten magnesium

De basis van Zechsal is magnesiumchloride uit de zuiverste en meest geconcentreerde magnesiumbron ter wereld. Deze bron ligt dichtbij onze locatie in Veendam. Het natuurlijke magnesium komt van 1600 meter diepte en wordt gewonnen volgens een geborgd proces.


Dit magnesium is de beste vorm voor opname via de huid, ons grootste opnameorgaan. Zechsal geeft het in pure vorm door - zonder enige toevoeging - als badkristallen en magnesiumolie.
Daarnaast maken wij hiermee unieke functionele producten met een hoog magnesiumgehalte.


Als aanvulling op magnesium via de huid, biedt Zechsal twee orale vormen aan, die aantoonbaar goede resultaten opleveren: magnesiumcitraat en magnesiumbisglycinaat. Beide organisch en in
poedervorm, zonder vulmiddelen of zoetstoffen en van de beste kwaliteit. Ideaal te combineren met het gebruik van magnesiumchloride.


Wanneer Zechsal magnesium?

Zechsal verlicht en ontspant bij:

-  Stress, onrust en geheugenprobleem

-  Reumatische aandoeningen en artrose

-  Spierpijn en kramp

-  Vermoeidheid en slapeloosheid

-  Huidaandoeningen (psoriasis, eczeem), jeuk en schilfers


Daarnaast ondersteunt Zechsal bij hartritmestoornissen, hoofdpijn, fybromyalgie en depressie.


Waarom is dat zo?

De werkzame stof is magnesium(chloride), na zuurstof en water de derde levensbehoefte van de mens. Magnesium bevordert meer dan 350 lichaamsprocessen.

Veel mensen hebben ongemerkt een magnesiumtekort. Dat komt doordat ons voedsel steeds minder magnesium bevat en ons dieet niet altijd voldoende divers is. Mensen met bovengenoemde klachten hebben vaak behoefte aan extra magnesium. Dit geldt ook voor kinderen, sporters, zwangere vrouwen en vrouwen in de overgang.


Via de huid én oraal


via de huid
De meest snelle en effectieve manier om je magnesiumbalans aan te vullen is via de huid. Het magnesiumchloride in de badkristallen, olie, gels en huidverzorging van Zechsal wordt uitstekend opgenomen en gaat via het interstitium rechtstreeks naar de cellen waar het moet zijn. Tip: een hoge concentratie als in magnesiumolie kan een prikkend gevoel geven op de huid. Dit is niet erg en gaat meestal over. Probeer eens een andere plek en bouw de dosering langzaam op.


oraal
De orale vormen van Zechsal zijn zorgvuldig geselecteerd na het beoordelen van vele studies. We hebben gekozen voor de poedervorm vanwege de zuiverheid, de mogelijkheid om je eigen dosering te bepalen en het gemak bij het innemen. Zo hoeft je lichaam geen overbodige vulmiddelen af te breken en kun je het eenvoudig toevoegen aan een smoothie of yoghurt.
Let op: oraal gebruik van magnesium kan maag/darm klachten geven. Over het algemeen wordt magnesiumbisglycinaat beter verdragen dan magnesiumcitraat. Bij de opname via de huid is de
kans op maag/darm klachten minimaal.


Wanneer niet gebruiken?

Bij een extreem lage hartslag en bij ernstige nieraandoeningen. Bij twijfel over de combinatie met medicijnen, altijd eerst een arts raadplegen.

Niet gebruiken op open plekken. Het kan geen kwaad, maar het bijt wel. Prikkelen kan ook optreden wanneer men Zechsal net begint te gebruiken. Als dit erg vervelend is kan het eerst worden verdund met water, daarna langzaam de dosering opvoeren.