Magnesium

Magnesium


Weet je waarom magnesium zo essentieel voor je is? Magnesium speelt een grote rol bij veel lichaamsprocessen. De belangrijkste is dat het de enzymen van het lichaam aan de gang zet, waaronder de enzymen betrokken bij DNA synthese.Magnesium is belangrijk voor de energiestofwisseling en overdracht van zenuwprikkels. Hij is verantwoordelijk voor de regulatie van calcium, koper, zink, kalium en vitamine D. Magnesium zorgt voor de productie van eiwit en samen met calcium voor een goede botopbouw, groei en ontwikkeling. Als de balans tussen magnesium en calcium niet goed is is ook de balans tussen ontspanning en spanning weg. Magnesium is dan ook een echt antistress-mineraal. Calcium spant de spieren aan. Magnesium ontspant de spieren en bloedvatten. Als je dus veel calcium binnen krijgt (wat wij Nederlanders heel veel doen), weet je dus dat er een disbalans is. Magnesium reguleert ook het hartritme en bloeddruk. En zorgt naast de ontspanning van de spieren ook voor ontspanning van de hersenen, waardoor je beter slaapt. Als laatste beschermt magnesium als bescherming van zware metalen en chemische stoffen.

 


60% van de mensen in de westerse wereld hebben tegenwoordig een tekort. En veel weten dit niet. Magnesium vind je in de voeding. Maar door de verslechtering van onze bodem, is deze niet meer zo hoog. Daarnaast eten we gewoonweg niet zoveel gezonde producten. Frisdrank, medicijnen, suiker en veel andere slechte stoffen krijgen we in grote getallen binnen en zorgt voor een grotere magnesiumbehoefte. Ook als je darmen niet goed functioneren (jeuh wat heb ik een leuk werk), kan de opname gering zijn. Of andersom: er kan ook teveel magnesium verdwijnen. Daarnaast is stress dus een grote oorzaak. Magnesium wordt uitgescheiden via urine of zweet. Een andere belangrijke oorzaak is stress. Uit wetenschappelijk onderzoek (Galland L. 1991-1992) blijkt dat mensen met veel stress een verhoogde uitstoot van magnesium via de urine hebben. Niet enkel geestelijke stress, maar ook lichamelijke stress speelt een belangrijke rol. Hele intensieve sporten, zwaar lichamelijk werk, sommige medicijnen (lang leve de maagzuurremmers en anticonceptie), kunnen bijdrage aan een groot tekort. Als laatste is het belangrijk dat er geen grote uitscheiding via de nieren is, te hoge of lagen hoeveelheden glucose in het bloed, langdurige diarre, bijschildklierproblemen, ernstige brandwonden, zwangerschapsvergiftiging of een chirurgische ingreep. Magnesium is aanwezig in iedere cel van het lichaam, ongeveer de helft van de magnesiumvoorraad in het lichaam bevindt zich (in combinatie met calcium en fosfaat) in het bot, slechts 1% van alle magnesium in het lichaam is aanwezig in het bloed. Daarom is het belangrijk dat een test via de arts de bloedwaarde en de celwaarde meet. Laten we voorop stellen dat niet alle symptomen altijd als oorzaak magnesiumtekort is, maar de kans is wel aanwezig.

Symptomen bij magnesiumtekort

Ooglidtrillingen

Wakker schrikken omdat je denkt dat je valt

Futloosheid

Vermoeidheid

PMS

Spierkrampen

Hoofdpijn

Migraine

Angsten

Fobieën

Nervositeit

Snel geïrriteerd zijn

Prikkelbaar

Verstijfde spieren

Uitputtingsverschijnselen

Onrust

Moeite met concentratie

Moeite om op woorden te komen

Duizeligheid

Te hoge of te lage bloeddruk

Constipatie

Overgevoeligheid voor lawaai en licht
Rusteloze benen

Tics

Rugpijn

Hartritmestoornissen/Hartkloppingen

Maagkrampen

Oorsuizen

Spastische darm

Hyperventilatie

Allergie

Regelmatig de hik hebben

De oplossing


Laten we voorop stellen dat je dus buiten een vergrote magnesiuminname ook moet gaan kijken naar de onderliggende problemen. Als je darmen niet functioneren zal extra magnesium niet tot een oplossing leiden. Om zeker te weten dat je via je voeding voldoende krijgt is het goed om producten te nemen met veel magnesium: zeewier, amandelen, noten, pompoenpitten, zonnebloempitten, vijgen, makreel, groene groenten, avocado, rauwe cacao, chlorella, hennepzaad en spirulina zijn hier grote voorbeelden van. Maar naast  juiste voeding (wat altijd de basis is) kun je dus ook kiezen voor suppletie (kies wel voor magnesiumcitraat, ivm teveel laxeren als gevolg), olie of badje. Neem deze suppletie niet voor het eten. Want magnesium heeft maagzuur nodig. Een goed tijdstip is net voor het slapen gaan. Let wel op! Als je diarree krijgt of nierfalen, zorg dan voor vermindering en ga langs bij je arts.

Waarom Zechsal magnesium?

Zechsal is zuiver, heilzaam, krachtig!


Zechsal komt rechtstreeks uit de zuiverste en meest geconcentreerde magnesiumbron ter wereld. Deze bron ligt in Trips Compagnie in Groningen. Het komt van 1600 meter diepte en wordt gewonnen volgens een geborgd en gecertificeerd proces. De producten zijn 100% natuurlijk, bevatten geen conserveermiddelen en zijn niet getest op dieren.


Wanneer Zechsal magnesium?

Zechsal verlicht en ontspant bij:

-  Stress

-  Reumatische aandoeningen

-  Spierpijn en kramp (o.a. restless legs)

-  Vermoeidheid en slapeloosheid

-  Huidaandoeningen (psoriasis, eczeem), jeuk en schilfers


Daarnaast zijn er ook sterke aanwijzingen dat Zechsal werkt bij hartritmestoornissen, hoofdpijn en depressie.


Waarom is dat zo?

De werkzame stof is magnesium(chloride), na zuurstof en water de derde levensbehoefte van de mens. Magnesium bevordert meer dan 350 lichaamsprocessen.

Veel mensen hebben ongemerkt een magnesiumtekort. Dat komt doordat ons voedsel steeds minder magnesium bevat en ons dieet niet altijd voldoende divers is. Mensen met bovengenoemde klachten hebben vaak behoefte aan extra magnesium. Dit geldt ook voor sporters, zwangere vrouwen en vrouwen in de overgang.


Waarom badkristallen en olie?

Zechsal wordt via de huid opgenomen en gaat rechtstreeks naar de cellen waar het moet zijn. Pillen komen in het maagdarmkanaal, waar veel van de effectiviteit verloren gaat. Slechts een klein deel wordt opgenomen. Bovendien kunnen pillen maagklachten en diarree veroorzaken. Ik heb  zelf een gastric bypass gehad, waarbij ven gedeelte van de dunne darm is weggenomen . Hierdoor is bij mij de opname van vitamines en mineralen niet optimaal en moet ik dagelijks  multivitamines slikken.  Voor mij is opname via de huid dus ideaal en zeker ook voor mensen die wel van de voordelen van magnesium willen profiteren, maar geen pillen willen slikken. 


De werkzame stof in Zechsal is magnesiumchloride. Orale supplementen bevatten andere magnesiumverbindingen, die minder lichaamseigen zijn. In de maag worden ze allemaal omgezet in chloride. Zechsal is dus al lichaamseigen.


Dosering en gebruik

Dit is persoonlijk en afhankelijk van lichaamsgewicht, levensstijl en aandoeningen. Je kunt van magnesium niet te veel binnen krijgen. Het overschot wordt door het lichaam afgescheiden. De gel en de olie kunnen aangebracht worden waar nodig. Voor suppletie (aanvullen van een tekort aan magnesium) zijn de beste plekken de oksels of de buik.

Na aanbrengen ongeveer 10 tot 20 minuten laten zitten. Daarna zo nodig douchen of afspoelen met water (de huid kan wat plakkerig blijven aanvoelen, alsof je in zee bent geweest).


Aanbevolen

Magnesiumolie: 10 tot 20 sprays per dag (in een flacon zitten ca 800 sprays)

Elke spray geeft 12,75 mg puur magnesium, concentratie 31%.

Meest gebruikt bij spierpijn, kramp en gewrichtsklachten, voor vermindering van genoemde gezondheidsklachten en als aanvulling bij een magnesiumtekort.


Magnesiumgel: naar behoefte

Meest gebruikt bij huidaandoeningen, het bevordert het herstel van de huid. Ook voor pakkingen (19% betere hydratatie, 33% gladdere huid). De gel bevat 30% magnesiumchloride. Verder een natuurlijk zetmeel als verdikkingsmiddel.


Voetenbad: 125 gram op 3 tot 4 liter water

Meest gebruikt voor totale ontspanning, voor het slapen gaan (betere nachtrust) en bij huidaandoeningen (o.a. voetschimmel of eczeem).

Dobberbad: een halve tot 1 kg voor een ligbad.

Gebruikt voor totale ontspanning en magnesiumkuur. De mildste manier om magnesium op te nemen. Zuivert de huid en maakt haar zacht en glad. Zorgt voor een heerlijke nachtrust.


Wanneer niet gebruiken?

Bij een extreem lage hartslag en bij ernstige nieraandoeningen. Bij twijfel over de combinatie met medicijnen, altijd eerst een arts raadplegen.

Niet gebruiken op open plekken. Het kan geen kwaad, maar het bijt wel. Prikkelen kan ook optreden wanneer men Zechsal net begint te gebruiken. Als dit erg vervelend is kan het eerst worden verdund met water, daarna langzaam de dosering opvoeren.


Hoe snel werkt Zechsal?

Bij spierpijn of kramp geeft Zechsal vaak onmiddellijk effect. Ook als ontspannings- of slaapmiddel merken de meeste mensen al effect bij de eerste keer. Voor het overige is (bij aanbevolen gebruik) binnen twee weken effect te verwachten.

 

CONTACTGEGEVENS


Heilig Hartplein 33a, 5462 EB Veghel

Telefoon: (06) 51686812

E-mail: afspraak@voetreflex-veghel.nl


OPENINGSTIJDEN


Maandag - Dinsdag - Woensdag - Donderdag
19.15 - 22.00 uur
Woensdag - Zaterdag
9.00 - 13.00 uur       

AANGESLOTEN BIJ


Licentielid van de  VNRT             
Overkoepelende organisatie RBCZ 

Geschillencommissie SCAG       

© 2015 - 2020 | Yvette Reflexology+ - Veghel

Deze website maakt gebruik van “cookies” (tekstbestandjes die op jouw computer worden geplaatst) om de website te laten functioneren, de website te helpen analyseren om onze dienstverlening te verbeteren of voor marketing doeleindes.

Accepteren