Castor olie pakking

Wat is een Castor Olie Pakking?

Een Castor Olie Pakking is een plaatselijke behandeling met als doel de olie diep door te laten dringen in de onderliggende weefsels. Uit onderzoek is gebleken dat castorolie pakkingen het immuunsysteem kunnen versterken. Castorolie, aangebracht als een pakking, stimuleert belangrijke ontgiftingssystemen in het lichaam, waaronder het lymfestelsel en de lever. Castorolie pakkingen stimuleren ook een gezonde bloedsomloop. Dit alles is belangrijk voor het opruimen van gifstoffen, dode of vreemde weefsels en oud bloed. De stimulatie van deze systemen kan ook helpen om ziekte in de voortplantingsorganen te voorkomen.

Het Lymfestelsel

Je lymfevatenstelsel is net als je bloedvatenstelsel een systeem van grotere en kleinere vaten en vaatjes door ons hele lichaam, waarin zich een kleurloze vloeistof bevindt, het lymfevocht.

Je lymfestelsel heeft twee belangrijke functies:

 • Verwijderen van afvalstoffen uit je lichaam. Je lymfeklieren zijn een soort zuiveringssysteem die ervoor zorgen dat afvalstoffen uit het lymfevocht worden gefilterd.
 • Afweer tegen infecties. De lymfeklieren bevatten witte bloedcellen die infecties helpen bestrijden.

Het lymfestelsel loopt door ons hele lichaam maar veel belangrijke Lymfeklieren liggen in de liezen en de buik en omgeven de voortplantingsorganen. In tegenstelling tot het bloedvatensysteem heeft het lymfestelsel geen hart om het lymfevocht rond te pompen. In plaats daarvan is het afhankelijk van externe beweging en manipulatie, evenals van regelmatige beweging van het hele lichaam om te functioneren.

Castorolie pakkingen zijn een manier om de beweging van de lymfe te stimuleren. Wanneer deze op de baarmoeder en omliggend gebied wordt aangebracht helpt de packing om deze organen te reinigen en genezen van beschadigd weefsel. Vooral bij littekenweefsel, door (kijk) operaties, cystes of endometriose is dit van toegevoegde waarde.

Bloedsomloop

Het circulatiesysteem bestaat uit het hart, bloed, aderen en slagaders. Het loopt door het hele lichaam en brengt zuurstofrijk bloed vanuit het hart naar alle delen van het lichaam en transporteert het zuurstofarme bloed terug naar het hart. Slechte opbouw van baarmoederslijmvlies kan gerelateerd zijn aan slechte doorbloeding van de baarmoeder. Zonder een goede bloedsomloop naar de voortplantingsorganen, werken ze mogelijk niet op hun best; dit kan ziekte uitlokken, een goede genezing van beschadigde gebieden belemmeren en de vorming van littekenweefsel en verklevingen bevorderen.

Door een castorolie pakking aan te brengen op dit gebied stimuleer je de toevoer van vers zuurstofrijk, voedselrijk bloed naar de voortplantingsorganen, inclusief de baarmoeder.  Hiermee stimuleer je de opbouw van gezond endometrium en de afvoer (het loslaten) van “oud” bloed.

De lever

De lever is onze chemische verwerkingsfabriek. De lever verwijdert hormonen, medicijnen en andere biologisch actieve moleculen uit het bloed door ze om te zetten naar een andere structuur, of door ze te inactiveren. Daarna worden deze stoffen via de nieren afgevoerd. Als er te veel overtollige gifstoffen en hormonen de lever overbelasten, kunnen ze worden opgeslagen, niet alleen in de lever, maar ook in andere delen van ons lichaam, met name vet. De lever maakt ook 1/3 tot 1/2 van alle lymfe. De gezondheid van de lever is dus essentieel voor een goede werking van het lymfesysteem. Een lever die overweldigd is door slechte voeding, slechte levensstijlkeuze, of blootstelling aan xenohormonen, kan ook niet adequaat functioneren of lymfe produceren. Dit kan bijdragen aan hormonale onbalans en ziekte.

Vooral na een fertiliteitstraject zoals IVF werken Castor Olie packs effectief om de lever te ondersteunen in de afbraak van de grote hoeveelheid synthetische hormonen die zijn gebruikt.

Castor Olie Pakking

Wat is Castor Olie?


Castor olie, ook wel wonderolie genoemd, is de olie die uit de boon van de Ricinus Communis plant komt, ofwel de Wonderboom. Van zichzelf zijn deze wonderbonen enorm giftig, maar met de juiste behandeling veranderen ze in heilzaam vloeibaar goud. De olie werkt ontstekingsremmend, stimulerend, reinigend en voedend. Castorolie wordt al eeuwenlang voor medicinale doeleinden gebruikt door genezers binnen inheemse stammen.

Toepassingen

Als het gaat om vruchtbaarheid kunnen Castorolie pakkingen effectief worden ingezet ter: 

 • Ondersteuning van de gezondheid van de eierstokken en de baarmoeder 
 • Bevordering van de normale gezondheid van de eileiders
 • Ondersteuning van een gezonde groei van het endometrium
 • PMS – Ondersteunt het natuurlijke vermogen van het lichaam om te ontgiften
 • Ter voorbereiding op de bevruchting 
Castor Olie

Castor Olie pakking maken?


Het maken van de pakking

Om de pakking te maken gebruik je een oude flanellen doek die  groot genoeg is om je buikgebied te bedekken. Doe het in een pan of kom en giet er warme castorolie op. Laat het in de flanellen doek trekken en laat het staan ​​tot het goed verzadigd is. Als je het gebruikt, wil je dat het verzadigd is, maar niet druipt. Na elk gebruik moet je waarschijnlijk wat meer castorolie toevoegen. Je kunt de flanel vele malen gebruiken. Wanneer je hem niet gebruikt, bewaar je hem in een plastic zak in de koelkast of op een koele plaats.

Het toepassen van de pakking

 • Gebruik de pakking 's avonds, terwijl u rust of voor het slapen gaan.
 • Spreid een grote plastic zak uit op het bed met een oude handdoek erop zodat de castorsolie niet op het bed lekt. Vouw een handdoek (die je alleen voor castorolie pakking gebruikt, omdat de olie bijna niet helemaal uit te wassen is).
 • Verwarm een kruik of een warmtedeken.
 • Ga op je rug op de handdoek liggen en leg de pakking op je buik met de kruik of warmtedeken erop en een handdoek daar weer op. Het moet erg warm zijn, maar niet zo heet dat het je verbrandt.
 • Houd de pakking bij voorkeur 1 tot 1 ½ uur op je buik, maar alles vanaf  20 minuten is nuttig.
 • Houd zacht keukenpapier bij de hand om de achtergebleven olie na afloop van je buik te halen.
 • Tijdens de voorbereiding op de conceptiefase kun je 3 keer per week minimaal 30 minuten een pakking gebruiken. Als je probeert zwanger te worden, doe dat dan alleen tijdens de eerste helft van de menstruatiecyclus (van menstruatie tot ovulatie).

  Deze behandeling helpt bij het afbreken van littekenweefsel, waaronder cysten, endometriose en verstoppingen in de eileiders, verlicht menstruatiepijn, verwijdert toxiciteit en helpt de bloedsomloop te stimuleren, waardoor een gezonde bloedtoevoer naar de baarmoeder wordt bereikt.


Niet gebruiken

 • bij zwangerschap
 • bij borstvoeding
 • tijdens de menstruatie
 • bij open wondjes
 • bij lever aandoeningen

Voor informatie en advies, neem contact op!

CONTACTGEGEVENS


Heilig Hartplein 33a, 5462 EB Veghel

Telefoon: (06)51686812

E-mail: afspraak@voetreflex-veghel.nl


OPENINGSTIJDEN


Maandag - Dinsdag - Woensdag - Donderdag

19.15 - 22.00 uur
Woensdag - Zaterdag
9.00 - 13.00 uur       

AANGESLOTEN BIJ


Licentielid van de  VNRT             
Overkoepelende organisatie RBCZ 

Geschillencommissie SCAG       

© 2015 - 2021 | Yvette Reflexology+ - Veghel

Deze website maakt gebruik van “cookies” (tekstbestandjes die op jouw computer worden geplaatst) om de website te laten functioneren, de website te helpen analyseren om onze dienstverlening te verbeteren of voor marketing doeleindes.

Accepteren