Hormooncyclusmassage
Hormooncyclus

Hormooncyclusmassage


De hormooncyclusmassage is een voetreflexmassage specifiek gericht op de hormoonklieren. 

Het doel hiervan is dat je lichaam hormonaal weer in balans komt zodat de klachten verminderen of verdwijnen.

Een hormooncyslusmassage bestaat 5 wekelijkse behandelingen.

Nieuwe maan


Elke maanfase heeft een unieke betekenis en die van een nieuwe maan is het meest bijzonder. 
De nieuwe maan is een goed moment voor een nieuw begin.


Nieuwe maan is geschikt om: plannen te maken, een nieuw project te zegenen, goede voornemens te beginnen, wensen uit te spreken, te vasten of een sapdag te doen (omdat het ontgiftende vermogen van het lichaam nu het grootst is), zieke bomen te snoeien.


Niet geschikt om: alcohol, nicotine en cafeïne te nuttigen.

13 januari

11 februari

13 maart

12 april

11 mei

10 juni

10 juli

8 augustus

7 september

6 oktober

4 november

4 december

Data 2021

Volle maan


Ten tijde van volle maan is er een explosie aan energie en vruchtbaarheid. Het is dan ook een mooie tijd om te oogsten wat je de afgelopen tijd hebt gezaaid.


Volle maan is geschikt om: sociale uitjes te hebben, te vrijen, zwanger te raken, helderziende waarnemingen te hebben, een laatste zetje te geven om doelen te bereiken, te werken met geneeskrachtige kruiden en planten (die nu de meeste kracht hebben), kristallen ‘op te laden’ in het maanlicht.


Niet geschikt om: bij te slapen, bomen te snoeien, operaties te ondergaan (want bloedingen kunnen heviger zijn), te herstellen van ziekte.

28 januari

27 februari

28 maart

27 april (Supermaan)

26 mei (Supermaan)

24 juni

24 juli

22 augustus

21 september

20 oktober

19 november

19 december

Data 2021

Door allerlei factoren kunnen er verstoringen ontstaan binnen het hormonaal stelsel. Voorbeelden zijn stress, voeding, medicatie, ziekte, zwangerschap, de overgang, omgevingsfactoren, emotie etc. Behandeling van de reflexzones van de hormoonklieren op de voeten kan een middel zijn om de balans te herstellen, waardoor klachten verbeteren of zelfs verdwijnen


Als je hormonaal uit balans bent kan dit klachten geven zoals stemmingswisselingen, menstruatiestoornissen, opvliegers, nachtzweten en gewichtstoename.

Indicaties voor een hormooncyclusmassage zijn:

  • overgangsklachten
  • pms
  • menstruatiestoornissen (onregelmatige, pijnlijke en/of hevig)
  • uitblijven van de eerste menstruatie 


De hormooncyclusmassage is een voetreflexmassage specifiek gericht op de hormoonklieren. Het doel hiervan is dat je lichaam hormonaal weer in balans komt zodat de klachten verminderen of verdwijnen. Een cyclus duurt 5 weken. Je krijgt dan 5 weken lang iedere week op dezelfde dag en tijd een voetreflexmassage, te beginnen op de 1e dag van de menstruatie of bij volle of nieuwe maan. Na de 5e week is het mogelijk om de cyclus te herhalen.