Hormooncyclusmassage

Hormooncyclusmassage


De hormooncyclusmassage is een voetreflexmassage specifiek gericht op de hormoonklieren. Het doel hiervan is dat je lichaam hormonaal weer in balans komt zodat de klachten verminderen of verdwijnen. Een hormooncyslusmassage bestaat 5 wekelijkse behandelingen.

Wat zijn hormonen?

Hormonen zijn stofjes die je lichaam zelf aanmaakt en allerlei functies van je lichaam regelen en processen beïnvloeden. De hormoonklieren zorgen voor afgifte van hormonen zodat de spijsverteringsorganen hun werk kunnen doen. Hormonen regelen de groei van het beenderenstelsel en de botopbouw. Ze geven signalen af aan het zenuwstelsel zodat we letterlijk in beweging kunnen komen en kunnen reageren op situaties. Ze beïnvloeden de stofwisseling , de bloeddruk en vele andere lichaamsprocessen.

Zo kunnen ze organen en weefsels aanzetten of juist afremmen.  Hormonen hebben invloed op zowel langlopende lichaamsprocessen, zoals groei of rijping van de geslachtscellen als sneller werkende lichaamsprocessen zoals bloeddruk en angstreacties. Dit komt doordat hormonen in je bloed worden vervoerd en hier ook lang aanwezig blijven. Uiteindelijk worden hormonen in je lever afgebroken.

Functie van hormonen


Hormonen zijn betrokken bij verschillende processen en functies in je lichaam.

 • Voortplanting;
  Zo zijn de vrouwelijke hormonen betrokken bij menstruatie, zwangerschap en de menopauze of overgang en zijn mannelijke hormonen betrokken bij de productie van spermacellen.
 • Stofwisseling.
 • Groei en ontwikkeling.
 • Spijsvertering.
 • Water- en zouthuishouding.
 • Opslag en verbruik van reserve voedsel.
 • Gedrag, gevoel en emoties.
  Zo zijn stress en hormonen gekoppeld.
  Doordat in een ´gevaarlijke´ situatie stresshormonen vrijkomen,
  ontstaat een ´fight or flight´reactie.
 • Orgaanfuncties.


Hormoonklieren


Hormonen worden gemaakt in een verschillende klieren:

 • Hypothalamus en hypofyse
 • Pijnappelklier of epifyse
 • Schildklier en bijschildklieren
 • Bijnieren
 • Alvleesklier of pancreas.
 • Thymusklier of zwezerik.
 • Eierstokken of zaadballen.De hormooncyclusmassage


Door allerlei factoren kunnen er verstoringen ontstaan binnen het hormonaal stelsel. Voorbeelden zijn stress, voeding, medicatie, ziekte, zwangerschap, de overgang, omgevingsfactoren, emotie etc. Behandeling van de reflexzones van de hormoonklieren op de voeten kan een middel zijn om de balans te herstellen, waardoor klachten verbeteren of zelfs verdwijnen


Als je hormonaal uit balans bent kan dit klachten geven zoals stemmingswisselingen, menstruatiestoornissen, opvliegers, nachtzweten en gewichtstoename.

Indicaties voor een hormooncyclusmassage zijn:

 • overgangsklachten
 • pms
 • menstruatiestoornissen (onregelmatige, pijnlijke en/of hevig)
 • uitblijven van de eerste menstruatie 


De hormooncyclusmassage is een voetreflexmassage specifiek gericht op de hormoonklieren. Het doel hiervan is dat je lichaam hormonaal weer in balans komt zodat de klachten verminderen of verdwijnen. Een cyclus duurt 5 weken. Je krijgt dan 5 weken lang iedere week op dezelfde dag en tijd een voetreflexmassage, te beginnen op de 1e dag van de menstruatie of bij volle of nieuwe maan. Na de 5e week is het mogelijk om de cyclus te herhalen.


Nieuwe maan


Elke maanfase heeft een unieke betekenis en die van een nieuwe maan is het meest bijzonder. 
De nieuwe maan is een goed moment voor een nieuw begin.


Nieuwe maan is geschikt om: plannen te maken, een nieuw project te zegenen, goede voornemens te beginnen, wensen uit te spreken, te vasten of een sapdag te doen (omdat het ontgiftende vermogen van het lichaam nu het grootst is), zieke bomen te snoeien.


Niet geschikt om: alcohol, nicotine en cafeïne te nuttigen.

24 januari

23 februari

24 maart

23 april

22 mei

21 juni

20 juli

19 augustus

17 september

16 oktober

15 november

14 december

Data 2020

Volle maan


Ten tijde van volle maan is er een explosie aan energie en vruchtbaarheid. Het is dan ook een mooie tijd om te oogsten wat je de afgelopen tijd hebt gezaaid.


Volle maan is geschikt om: sociale uitjes te hebben, te vrijen, zwanger te raken, helderziende waarnemingen te hebben, een laatste zetje te geven om doelen te bereiken, te werken met geneeskrachtige kruiden en planten (die nu de meeste kracht hebben), kristallen ‘op te laden’ in het maanlicht.


Niet geschikt om: bij te slapen, bomen te snoeien, operaties te ondergaan (want bloedingen kunnen heviger zijn), te herstellen van ziekte.

10 januari

9 februari

9 maart

8 april

7 mei

5 juni

5 juli

3 augustus

2 september

1 oktober

31 oktober

30 november

30 december

Data 2020

CONTACTGEGEVENS


Heilig Hartplein 33a, 5462 EB Veghel

Telefoon: (06) 51686812

E-mail: afspraak@voetreflex-veghel.nl


OPENINGSTIJDEN


Maandag - Dinsdag - Woensdag - Donderdag
19.15 - 22.00 uur
Woensdag - Zaterdag
9.00 - 13.00 uur       

AANGESLOTEN BIJ


Licentielid van de  VNRT             
Overkoepelende organisatie RBCZ 

Geschillencommissie SCAG       

© 2015 - 2020 | Yvette Reflexology+ - Veghel

Deze website maakt gebruik van “cookies” (tekstbestandjes die op jouw computer worden geplaatst) om de website te laten functioneren, de website te helpen analyseren om onze dienstverlening te verbeteren of voor marketing doeleindes.

Accepteren