Voetreflex by Yvette
Fertiliteitsreflexologie

'Voetreflex by Yvette'

Praktijk voor VoetreflexPlus™ Therapie

Heilig Hartplein 33a, Veghel
t. 06-51686812 e. afspraak@voetreflex-veghel.nl

Fertiliteitsreflexologie

Reproductieve Reflexologie


Wanneer zwanger worden (en blijven) niet vanzelfsprekend is...


Fertliteit of vruchtbaarheid wil zeggen 'het vermogen om kinderen voort te brengen'. Infertitileit betekent dan logischerwijs dat een vrouw geen eicel of de man geen zaadcel heeft, waardoor een zwangerschap onmogelijk is. In de praktijk komt het weinig voor dat iemand geheel onvruchtbaar is. Liever spreken we van subfertiliteit of verminderde vruchtbaarheid. Hiervan is sprake als er (nog) nooit een zwangerschap heeft plaatsgevonden, maar ook wanneer er wel een zwangerschap is geweest en daarna niet meer.  De Wereld Gezondheidsorganisatie (WHO) spreekt van  onvruchtbaarheid wanneer de bevruchting uitblijft nadat een  koppel gedurende één jaar regelmatig onbeschermde gemeenschap heeft gehad.


De oorzaak van vruchtbaarheidsproblemen is heel divers. Het komt steeds vaker voor dat er in de reguliere geneeskunde  geen duidelijke lichamelijke oorzaak gevonden wordt. De angst, onzekerheid  en stress nemen toe. Het is bewezen dat stress een negatieve invloed heeft op de vruchtbaarheid. De druk van het 'moeten' kan veel stress in de relatie veroorzaken waardoor je lichamelijk en geestelijk blokkades creëert en hierdoor te weinig ontvankelijk bent voor een zwangerschap.


De nadruk bij fertitiliteits- of reproductieve reflexologie ligt op het optimaliseren van de omstandigheden om de kans op een zwangerschap te vergroten.  Denk hierbij onder andere aan de hormoonhuishouding, de juiste voeding en een gezonde leefstijl. Bij fertiliteits- of reproductieve reflexologie wordt rekening gehouden met  alle aspecten die van invloed kunnen zijn op het uitblijven van een zwangerschap die tot een succesvolle bevalling leidt.


Ik begeleid jullie graag in het traject om jullie kinderwens te vervullen!
Door de meeste zorgverzekeraars worden de behandelingen geheel of gedeeltelijk vergoed.

Wanneer fertiliteitsflexologie?


Fertileitsreflexologie is erop gericht om ondersteuning te bieden op de volgende gebieden,

waardoor een zwangerschap uitblijft of voortijdig wordt afgebroken:

 • Stress
 • Verstoorde menstruatiecyslus
 • Pcos
 • Endometriose
 • Schildklierproblematiek
 • Afwijking aan de geslachtsorganen
 • Trauma's
 • Innestelingsproblemen
 • Onvoldoende sperma
 • Afwijkend sperma
 • Impotentie
 • Toxische stoffen

De behandelingen zijn gericht op:


 • regulatie van de menstruatiecyclus en/of het verhelpen van menstruatieklachten
 • stimuleren van de eicelproductie en de kwaliteit van de eicel
 • stimuleren van de eisprong
 • verbeteren van de doorbloeding in het bekken
 • afvoeren van afvalstoffen uit het lichaam
 • verminderen van stress
 • stimuleren van de zaadcelproductie en de kwaliteit van het sperma


Vruchtbaarheidsbehandelingen


Een aantal mensen met een kinderwens kan niet zwanger worden zonder de hulp van de medische wereld. Ook wanneer je in 'de medische molen' zit of van plan bent om  daarmee te starten kan fertiliteits- of reproductieve reflexologie je helpen om de kans van slagen te vergroten. De behandelingen volgen de verschillende fasen van het proces. Vooral het moment van terugplaatsen is cruciaal en het is belangrijk zo dicht mogelijk bij de terugplaatsing te behandelen met reflexologie. Mijn advies is om minimaal 3 maanden voor de eerste IUI/IVF/ICSI te starten met de behandeling met voetreflextherapie.


Hoe beter de basis, hoe hoger de slagingskans!

Tips ans tricks


Wil je zwanger worden?

Dan is het belangrijk om je goed voor te bereiden. Of je nu een vrouw of man bent. Het helpt om je kind een gezonde start te geven. Met Zwangerwijzer kun je testen of er risico’s zijn voor de zwangerschap en je baby. Het duurt ongeveer 15 minuten.


Informatie en advies

Als er risico’s zijn krijg je direct informatie en advies. Aan het einde krijg je een overzicht van al je antwoorden. Je kunt het meenemen naar je (huis)arts of verloskundige.

Boekentips


'Een hoopvol en geruststellend boek voor iedereen met een kinderwens. Zelfs indien je een medische vruchtbaarheidsbehandeling nodig hebt, kan je zelf al een heleboel doen om je zwangerschapskans te verhogen.

Met de juiste informatie en vele praktische tips kan je makkelijker spontaan zwanger worden zonder ingrijpende medische trajecten. In dit boek vind je wat je nodig hebt: wetenschappelijke informatie over eventuele oorzaken van verminderde vruchtbaarheid, wat je er zelf aan kan doen en meer over complementaire methodes die voor jou een doorbraak kunnen betekenen' . Greetje van den Eede geeft je inspiratie en moed voor een positieve en vruchtbare kijk op het leven! Met kleine inspanningen en wat geduld vergroot je ongetwijfeld de kans op een baby. Dit meestal met succes!


Wil je je vruchtbaarheid in eigen hand nemen? Dan is dit boek zeker een aanrader!


Kijk ook eens op haar website: www.vruchtbaarderdanjedenkt.be

Deze bestseller is DE survival gids bij uitstek voor mensen met vruchtbaarheidsproblemen en een must-read, of je nu in een medisch traject zit of niet. De inhoud van het boek is vernieuwend, evidence-based en gestoeld op de laatste inzichten uit de epigenetica.

Leer welke voedingsstoffen vruchtbaarheid bevorderen en welke niet, welke mineralen en vitamines belangrijk zijn voor vrouwelijke voortplanting, wat er nodig is voor een goede zaadkwaliteit, hoe je de innesteling kan bevorderen, en miskramen kan voorkomen, hoe je ondanks de druk rond zwanger worden toch kan leren ontspannen, welke oefeningen je bekken beter doorbloeden, welke oefeningen een grotere hormonale en emotionele balans bevorderen, hoe je opnieuw het vertrouwen kan vinden in je eigen lichaam.


Wil je niet (meer) aan de zijlijn staan maar zelf bijdragen aan je vruchtbaarheid? Dan is dit boek voor jou!


Kijk ook eens op de website van Rika: www.rikaonline.nl

CONTACTGEGEVENS


Heilig Hartplein 33a, 5462 EB Veghel

Telefoon: (06) 51686812

E-mail: afspraak@voetreflex-veghel.nl


OPENINGSTIJDEN


Maandag - Dinsdag - Woensdag - Donderdag
19.15 - 22.00 uur
Woensdag - Zaterdag
9.00 - 13.00 uur       

AANGESLOTEN BIJ


Licentielid van de  VNRT               Overkoepelende organisatie RBCZ 

Geschillencommissie SCAG         Licentielid van de AoR  
Studentlid van de ARR

© 2015 - 2020 | Voetreflex by Yvette - Veghel

Deze website maakt gebruik van “cookies” (tekstbestandjes die op jouw computer worden geplaatst) om de website te laten functioneren, de website te helpen analyseren om onze dienstverlening te verbeteren of voor marketing doeleindes.

Accepteren