Babyreflexologie

Babyreflexologie


Babyreflexologie is een speciaal ontwikkelde vorm van reflexologie voor baby’s. De verzachtende vorm van massage met vingertoppen en druk van de duim kan aan de behoeften van de baby worden aangepast. Studies hebben aangetoond dat baby’s en jonge kinderen snel positief reageren op reflexologie.

De technieken zijn oorspronkelijk ontwikkeld om (meer) verbondenheid te creëren. Maar over de jaren heen bleek het te helpen om vele klachten en symptomen van de baby’s te verlichten, vergemakkelijken en verwijderen. Dit bleek erg populair en succesvol bij ouders. Babyreflexologie kan gebruikt worden vanaf 4 weken.


Kan overal worden toegepast

Babyreflexologie is een leuke, natuurlijke manier om een baby te behandelen en om een liefdevolle band te bevorderen tussen ouder en baby. Het is een rustgevende behandeling die slechts twee tot hooguit 5 minuten duurt en die gemakkelijk kan worden toegepast, niet alleen in de thuissituatie maar ook onderweg, bij het boodschappen doen, bij het reizen, enz.


Gezondheidsvoordelen

Het biedt alle voordelen van een niet-invasieve en medicijnvrije natuurlijke therapie. De gebruikte technieken hebben tot doel het immuunsysteem te versterken en verlichting te brengen bij krampjes, lucht in de darmen, reflux, obstipatie, buikpijn, en kinderziektes zoals oorpijn en pijn bij het krijgen van tandjes, enz.

Wanneer babyreflexologie?


Babyreflexologie kan bij veel klachten gebruikt worden, o.a.:


 • obstipatie
 • krampjes
 • harde ontlasting
 • winderigheid
 • betere voedingsopname en toename van gewicht bij te vroeg geboren baby’s
 • neusverkoudheid
 • slecht doorslapen
 • slecht inslapen
 • huidproblemen
 • oorpijn
 • klachten bij tandjes krijgen

Cursus Babyreflexologie

voor ouders en/of verzorgenden


Heeft jouw baby of kindje last van krampjes, constipatie, astma, krijgt hij/zij tandjes of is je baby meestal onrustig? Het geven van reflexologie aan jouw baby kan helpen om je baby te ontspannen, te kalmeren en het verbetert de gezondheid. Studies  hebben aangetoond dat baby’s en jonge kinderen ongelooflijk snel reageren op reflexologie. Omdat baby’s ervan houden dat hun voeten worden aangeraakt, is het een heerlijke manier om ze te kalmeren.


Stel je voor; een rustgevende behandeling die slechts een minuut of twee tot hooguit 5 minuten duurt, die overal kan worden toegepast, in de supermarkt, in een restaurant, thuis. Babyreflexologie is een leuke, natuurlijke manier om je baby te behandelen en om een liefdevolle band te bevorderen. Het biedt alle voordelen van een niet-invasieve en medicijnvrije natuurlijke therapie. De gebruikte technieken hebben tot doel het immuunsysteem te versterken evenals krampjes, lucht in de darmen, reflux, obstipatie, buikpijn, en kinderziektes zoals oorpijn en pijn bij het krijgen van tandjes te verlichten.


De babyreflexologie cursus bestaat uit twee bijeenkomsten.

Elke workshop duurt een uur tot anderhalf uur.

In deze workshops leer je eenvoudige reflexologie technieken te gebruiken op jouw eigen baby.


Iedere workshop heeft een eigen thema. De volgende onderwerpen komen aan bod.

 • Voeding en spijsvertering (bijvoorbeeld krampjes)
 • Slapen en geborgenheid (kalmerend)
 • Algemeen Welzijn (kinderziektes, neus/keel, insectenbeten)

De babyreflexologie cursus wordt bij mij in de praktijk gegeven. Het is mogelijk om individueel deel te nemen of samen met een vriendin, zus, oma of je partner.


Heb je interesse of wil je meer informatie? Stuur dan een mail naar babyreflexologie@voetreflex-veghel.nl

CONTACTGEGEVENS


Heilig Hartplein 33a, 5462 EB Veghel

Telefoon: (06) 51686812

E-mail: afspraak@voetreflex-veghel.nl


OPENINGSTIJDEN


Maandag - Dinsdag - Woensdag - Donderdag
19.15 - 22.00 uur
Woensdag - Zaterdag
9.00 - 13.00 uur       

AANGESLOTEN BIJ


Licentielid van de  VNRT             
Overkoepelende organisatie RBCZ 

Geschillencommissie SCAG       

© 2015 - 2020 | Yvette Reflexology+ - Veghel

Deze website maakt gebruik van “cookies” (tekstbestandjes die op jouw computer worden geplaatst) om de website te laten functioneren, de website te helpen analyseren om onze dienstverlening te verbeteren of voor marketing doeleindes.

Accepteren