VoetreflexPlus™ Therapie

VoetreflexPlus™ Therapie

De voeten zijn een afspiegeling van ons lichaam.


Voetreflexologie helpt de harmonie tussen lichaam en geest weerzin evenwicht te brengen. Voetreflexologie is een veilige methode, waarbij niet alleen de klachten, maar juist ook de oorzaak van de klachten wordt aangepakt. Door de reflexzones te masseren, stimuleren we de organen. Hierdoor ontstaat een betere doorbloeding waardoor de afvoer van de afvalstoffen via het lymfesysteem en de meridianen (energiebanen) wordt gestimuleerd. Daarmee wordt het zelf genezend vermogen van het lichaam in gang gezet zodat het natuurlijk evenwicht kan worden hersteld.


Westerse voetreflex massage

In het westen wordt voetreflex massage sinds 150 jaar toegepast. Men behandelt in het westen enkel de voeten met een speciale duimtechniek. Het voordeel is dat men de zones zeer nauwkeurig kan behandelen. Het nadeel is dat de grote belasting die op het duimgewricht wordt gelegd, een overbelasting van het gewricht kan veroorzaken.


Chinese voetreflex massage

De chinezen werken met totaal andere massage technieken: ze gebruiken glijdende technieken, waarbij ze hun lichaamsbeweging gebruiken om druk uit te oefenen. Hun handen zijn hierbij volkomen ontspannen, er is geen overbelasting van welk gewricht dan ook. Bovendien  masseren ze meer dan alleen de reflexzones op de voeten, ze masseren ook de meridiaanbanen en acupunctuurpunten op voeten, onderbenen en knieën.


VoetreflexPlus™, een combinatie van Westerse en Chinese voetreflexmassage

De combinatie van beide systemen biedt ongekend veel mogelijkheden en versterkt en versnelt de effecten van een behandeling.

Wanneer voetreflextherapie?


Voetreflextherapie kan bij veel klachten gebruikt worden, o.a.:


 • stimuleert de natuurlijke vorm van herstel
 • werkt ontspannend
 • brengt lichaam en geest in balans
 • is geschikt voor iedereen
 • rug-, schouder- en nekklachten
 • spijsverterings- en maagklachten, obstipatie en diarree
 • hormonale klachten, o.a. menstruatie- of overgangsklachten
 • spier- en gewrichtspijn
 • (chronische) vermoeidheid
 • hoofdpijn en migraine
 • stress of burn-out
 • klachten aan de luchtwegen
 • zwangerschap

Voordelen

GEEFT TOTALE ONTSPANNING


Voetreflextherapie vertraagt de hartslag, verlaagt de bloeddruk, vertraagt de ademhaling en zet aan tot dieper ademhalen. Bovendien vermindert het stress.


ACTIVATIE VAN HET ZELFGENEZEND VERMOGEN


Tijdens onze slaap en ook overdag spreken we ons zelfherstellend vermogen aan wat er voor zorgt dat bijvoorbeeld wonden en breuken sneller genezen.


ONTGIFTING & AFVOEREN VAN AFVALSTOFFFEN


Door het ontgiften en afvoeren van afvalstoffen krijg je meer energie, het immuunsysteem wordt sterker en het verbeterd het algeheel gevoel van welbevinden.

VERBETERT DE BLOED- EN ENERGIEDOORSTROMING


Een goede doorbloeding van het lichaam is een vereiste voor het transport van zuurstof en voedingsstoffen naar de cellen. Voetreflextherapie kan hierbij helpen.


Tijdens een voetreflexbehandeling kunnen er ook andere therapieën ingezet worden, zoals moxa therapie, orthomoleculair voedingsadvies en behandelingen volgens de Dornmethode. Als één van deze behandelingen ingezet worden, dan zijn de kosten in de behandeling ingebrepen. Wil je meer lezen over een van deze methoden klik dan hieronder op een van de buttons:

Enkele jaren terug is er een onderzoek gedaan naar de effecten van VoetreflexPlus™ therapie. De resultaten van dit onderzoek kunt u hiernonder vinden. U vindt hier tevens  het artikel  dat erover is verschenen in het Tijdschrift voor Integrale Geneeskunde.

CONTACTGEGEVENS


Heilig Hartplein 33a, 5462 EB Veghel

Telefoon: (06) 51686812

E-mail: afspraak@voetreflex-veghel.nl


OPENINGSTIJDEN


Maandag - Dinsdag - Woensdag - Donderdag
19.15 - 22.00 uur
Woensdag - Zaterdag
9.00 - 13.00 uur       

AANGESLOTEN BIJ


Licentielid van de  VNRT             
Overkoepelende organisatie RBCZ 

Geschillencommissie SCAG       

© 2015 - 2020 | Yvette Reflexology+ - Veghel

Deze website maakt gebruik van “cookies” (tekstbestandjes die op jouw computer worden geplaatst) om de website te laten functioneren, de website te helpen analyseren om onze dienstverlening te verbeteren of voor marketing doeleindes.

Accepteren