Reflexzonetherapie

Zwangerschapsreflexologie is een specialisme binnen de reflexologie.


Tijdens de zwangerschap moet je lichaam hard werken en vinden er vele veranderingen plaats waardoor er meerdere problemen en klachten kunnen optreden. Deze kunnen worden behandeld met medicijnen, maar beter is het om in te zetten op het zelfgenezend vermogen van het lichaam. Voor de zwangerschapsreflexologie zijn specifieke protocollen geschreven Zwangerschapsreflexologie is erop gericht om je gezondheid in deze belangrijke periode te optimaliseren en eventuele klachten – lichamelijk én geestelijk - te verlichten. Het is ook een goede voorbereiding op de bevalling.


Ook maak je tijdens de behandelingen intensief contact met je ongeboren baby. Na de bevalling helpt zwangerschapsreflexologie je om weer op kracht te komen en sneller de balans in je leven terug te vinden. Reflexologie kan eveneens worden ingezet bij het draaien van een stuit- of dwarsligging en om de bevalling op te wekken wanneer je uitgerekend bent.

Babyreflexologie is een speciaal ontwikkelde vorm van reflexologie voor baby’s. De verzachtende vorm van massage met vingertoppen en druk van de duim kan aan de behoeften van de baby worden aangepast. Studies hebben aangetoond dat baby’s en jonge kinderen snel positief reageren op reflexologie.


De technieken zijn oorspronkelijk ontwikkeld om (meer) verbondenheid te creëren. Maar over de jaren heen bleek het te helpen om vele klachten en symptomen van de baby’s te verlichten, vergemakkelijken en verwijderen. Dit bleek erg populair en succesvol bij ouders. Babyreflexologie kan gebruikt worden vanaf 4 weken.

De hormooncyclusmassage is een voetreflexmassage specifiek gericht op de hormoonklieren. Het doel hiervan is dat je lichaam hormonaal weer in balans komt zodat de klachten die te maken hebben met o.a. de overgang en menstruatie verminderen of verdwijnen. Een hormooncyslusmassage bestaat 5 wekelijkse behandelingen op een vaste dag en tijd vanaf de eerste dag van de menstruatie of op de dag van de volle of nieuwe maan.

Fertliteit of vruchtbaarheid wil zeggen 'het vermogen om kinderen voort te brengen'. Infertitileit betekent dan logischerwijs dat een vrouw geen eicel of de man geen zaadcel heeft, waardoor een zwangerschap onmogelijk is. In de praktijk komt het weinig voor dat iemand geheel onvruchtbaar is. Liever spreken we van subfertiliteit of verminderde vruchtbaarheid.


De oorzaak van vruchtbaarheidsproblemen is heel divers. Het komt steeds vaker voor dat er in de reguliere geneeskunde  geen duidelijke lichamelijke oorzaak gevonden wordt. De angst, onzekerheid  en stress nemen toe. Het is bewezen dat stress een negatieve invloed heeft op de vruchtbaarheid. De druk van het 'moeten' kan veel stress in de relatie veroorzaken waardoor je lichamelijk en geestelijk blokkades creëert en hierdoor te weinig ontvankelijk bent voor een zwangerschap.


De nadruk bij fertitiliteits- ofwel reproductieve reflexologie ligt op het optimaliseren van de omstandigheden om de kans op een zwangerschap te vergroten.  Denk hierbij onder andere aan de hormoonhuishouding, de juiste voeding en een gezonde leefstijl. Bij fertiliteitsreflexologie wordt rekening gehouden met  alle aspecten die van invloed kunnen zijn op het uitblijven van een zwangerschap die tot een succesvolle bevalling leidt.

De voeten zijn een afspiegeling van ons lichaam. Voetreflexologie helpt de harmonie tussen lichaam en geest weerzin evenwicht te brengen. Voetreflexologie is een veilige methode, waarbij niet alleen de klachten, maar juist ook de oorzaak van de klachten wordt aangepakt.


Door de reflexzones te masseren, stimuleren we de organen. Hierdoor ontstaat een betere doorbloeding waardoor de afvoer van de afvalstoffen via het lymfesysteem en de meridianen (energiebanen) wordt gestimuleerd. Daarmee wordt het zelf genezend vermogen van het lichaam in gang gezet zodat het natuurlijk evenwicht kan worden hersteld.

Womb- en fertilitymassage

Binnenkort meer informatie!