Zwangerschap/Bevalling

Let op! Heeft u in de afgelopen 2 weken een vaccinatie gehad tegen het corona virus dan verzoek ik u even te wachten met een behandeling tot twee weken na de prik!  Het lichaam heeft tijd nodig om de inhoud te verwerken en dat wil ik niet verstoren door je te behandelen. Voor mij geldt deze prik als een tijdelijke contra-indicatie.

Persoonlijk contact met Yvette?

06 51 68 68 12

afspraak@voetreflex-veghel.nl

zwangerschaps-
reflexologie iets voor jou?Zwangerschapsmassage Lomi  Lomi Hapai


Gefeleciteerd, je bent zwanger!

 

Zwangerschap is een mooie periode met veel veranderingen in het lichaam. Gedachten, gevoelens en emoties van de moeder hebben invloed op de gezondheid van het ongeboren kindje, Als de moeder vredig en ontspannen is, werkt dit door naar je kindje in de buik.  De Hawaiiaanse zwangerschapsmassage heeft een Holistische visie. Alle grepen zijn gericht
op ontspanning en ondersteuning van zowel de moeder als het kindje of de kindjes in je buik. Het lichaam wordt van top tot teen omhuld met lange strijkende bewegingen!


Een Lomi Lomi Hapai Zwangerschapsmassage kan vanaf de 12de week veilig worden gegeven aan de moeder en het ongeboren kind(eren). De zachte, soms ook krachtige strijkingen van de traditionele Lomi Lomi Hapai ontspant de moeder en zorgt voor meer balans en rust. De traditionele Hapai is een sacred (heilige) en therapeutische massage. Deze massage wordt al voor honderden jaren uitgevoerd om zwangere vrouwen te helpen en te ondersteunen, en verlichting te bieden aan alle ongemakken die gevoeld kunnen worden tijdens de zwangerschap.


Voordelen van een Lomi Lomi Hapai:


 • Vermindert zwelling in handen, enkels en voeten.
 • Vermindert lage rugpijn (ischias)
 • Vermindert spierklachten (pijnen)
 • Ontspant het lichaam
 • Stimuleert een betere nachtrust
 • Stimuleert het lymfatisch stelsel en de bloedcirculatie
 • Stimuleert de afvoer van afvalstoffen
 • Vermeerdert de opname van zuurstof in het bloed tot wel 15%.
 • Versterkt het immuunsysteem
 • Stimuleert de aanmaak van endorfine
 • Vermindert stress en spanning.

...en vooral een bijzonder cadeau voor moeder en kind!

Kraamvrouwmassage


De Kraamvrouwmassage is een moment van rust en welverdiende onstapping! Het lichaam heeft heel hard gewerkt, spieren hebben zich enorm ingespannen en de adrenaline giert door je lijf. Wat is er dan lekkerder dan het ontvangen van een rustgevende massage. 

Je lichaam wordt wordt ondersteund bij het herstel na de zwangerschap en de bevalling. De energie wordt gereguleerd, afvalstoffen worden afgevoerd en de weerstand wordt verhoogd.


We starten met een heerlijk voetenbadje en een kop thee, waarbij je alle gelegenheid wordt geboden om je bevallingsverhaal te vertellen. Daarná ga ik je masseren. Terwijl je ontspannen op bed  of op mijn meegenomen matras ligt (met je kindje), worden je voeten, benen, rug, nek en schouders, armen, handen en het gezicht gemasseerd.


Waar nodig kan ik ook nog de littekenmassage (pas na 6-8 weken vanaf de bevalling) en de lactatiemassage toepassen wanneer je bijvoorbeeld problemen hebt met borstvoeding geven of om deze een boost te geven. Uiteraard masseer ik niet wanneer je borstonsteking hebt, spruw  of stuwing. of wanneer je dit niet wilt.


Voor de kraamvrouwmassage kom ik (de eerste keer) maximaal 2 uur bij jou thuis op bezoek. Omdat de eerste dagen na de bevalling best wel druk kunnen zijn, kom ik niet eerder dan op dag 6, maar bij voorkeur op of na dag 10.


De kosten voor het huisbezoek in de gemeente Meierijstad (Veghel, Sint-Oedenrode en Schijndel) zijn € 150,-  Buiten de gemeentegrenzen reken ik aan reiskosten € 0,25 per km extra!

Een kraamvrouwmassage
is ook heel fijn om cadeau
te geven!

Bevallingsmassage


De bevallingsmassage vermindert spierspanning en vermindert pijn en stress, ze bevordert het zelfvertrouwen, geeft steun troost , veiligheid en bemoediging tijdens de bevalling en last but no least het kan de geboorte versnellen.


Agendatechnisch is het niet mogelijk voor mij om je tijdens de bevalling te begeleiden met een massage, maar wat natuurlijk wel mogelijk is, is dat je partner de massage bij je uitvoert.


Jullie zijn samen welkom in mijn praktijk, opdat ik de partner kan leren hoe je de verschillende massagetechnieken toe kunt passen tijdens de bevalling. Je ontvangt ook informatie over de accupressuurpunten die je kunt behandelen om de bevalling vlotter te laten verlopen.


Wil je graag dat ik jullie de bevallingsmassage

leer, neem dan via e-mail of telefonisch contact

op, zodat we samen naar een goed moment

kunnen kijken.


De kosten voor de massage en uitleg in mijn

praktijk zijn € 95,-.

Littekenmassage


De littekenmassage kan worden toegepast op het litteken na een keizersnede (of buikwandcorrectie of laparascopie). De massage bevordert de circulatie. en voorkomt trekken, pijn en lage rugklachten. Het vermindert het zwellen van het litteken  en voorkomt verklevingen.

Ik pas de littekenmassage alléén toe na toestemming van  de gynaeacoloog en wanneer de hechtigen zijn verwijderd na ongeveer 6-8 weken.  Wanneer je alleen de littekenmassage wenst dan  reken ik daar € 15,- per 15 minuten voor. Uiteraard kan ik je ook leren hoe je dit na de eerste keer bij jezelf toe kunt passen.


De littekenmassage kun je niet online boeken, dus wil je hier gebruik van maken dan graag even bellen of e-mailen.


Overtijdbehandeling - weeën opwekken


Wanneer de bevalling niet vanzelf start, kan reflexologie worden ingezet om de weeën op te wekken en de bevalling in gang te brengen. Meestal worden zwangere vrouwen doorverwezen naar de verloskundige. Zij maakt vervolgens zo nodig een keuze voor de combinatie van ‘strippen’ en reflexologie. Bij een miskraam wordt op eenzelfde wijze gewerkt zodat die op een natuurlijke wijze kan verlopen.


 • Wanneer nog meer?
 • overtijd en geen weeën
 • bij gebroken vliezen zonder weeën
 • miskraam en het vruchtje wil niet vanzelf komen
 • placenta die niet los wil laten na de bevalling
 • ontsluiting wil niet vorderen

Tijdens de behandeling wordt begonnen met ontspanningsgrepen om lichaam en geest te ontspannen. In de volgende fase stimuleer ik belangrijke reflexzones en een aantal acupunctuurpunten. Aan het eind van de behandeling is het lichaam in de nieuwe balans en rust gebracht. Het is ideaal als de zwangere vrouw naar binnen keert – en nog idealer als dit gevoel thuis ook aanwezig blijft. Zeg daarom gerust al je geplande afspraken na de behandeling af, zodat je in dit gevoel blijft en tijd en rust neemt om te kunnen bevallen.


Er is geen garantie dat het lichaam gaat reageren. De ervaring leert dat vele vrouwen een uur na de behandeling de eerste weeën krijgen en zelfs al harde buiken tijdens de behandeling. De meeste weeën gaan na een uur over in ontsluitingsweeën. Soms is een herhaling van de behandeling nodig.

Moxa therapie bij stuitligging


Bij 3 tot 4% van de bevallingen van baby's die worden geboren rond de uitgerekende datum is er sprake van een stuit- of dwarsligging. Hoe korter de zwangerschapsduur, hoe vaker een baby in stuit ligt. Zwangerschapsreflexologie biedt een alternatief voor het helpen draaien van een stuit- of dwarsligging. Het is een zeer zachte en in sommige gevallen zeer effectieve methode. De behandeling kan gestart worden vanaf week 34 tot week 36/37. Het beste is in week 34 te starten, dat is ongeveer 1-2 weken voordat een gynaecoloog over gaat tot het draaien van de baby (een versie). Het is handig om te weten hoe het kindje ligt om zo te weten welke richting het kan draaien om in de juiste positie te komen.

Baarmoederzone