Vruchtbaarheid

Let op! Heeft u in de afgelopen 2 weken een vaccinatie gehad tegen het corona virus dan verzoek ik u even te wachten met een behandeling tot twee weken na de prik!  Het lichaam heeft tijd nodig om de inhoud te verwerken en dat wil ik niet verstoren door je te behandelen. Voor mij geldt deze prik als een tijdelijke contra-indicatie.

Persoonlijk contact met Yvette?

06 51 68 68 12

afspraak@voetreflex-veghel.nl

fertiliteits-
reflexologie iets voor jou?Vruchtbaarheidsbehandeling

'Heal the womb, heal the woman'

De vruchtbaarheidsbehandeling ofwel ‘Fertility Massage Therapy™ is een combinatie van lichaamswerk technieken waaronder zachte bewegingen, pulseren, rocken en strekken. De technieken die ontleend zijn aan vele traditionele culturen en is ontwikkeld door Clare Spink. Tijdens haar reizen over de hele wereld heeft ze onderzocht welke massagetechniekenhet meest effectief zijn bij het verbeteren van de vruchtbaarheid. Hieruit is de fertiliteitsmassage ontstaan. Inmiddels wordt het in vele landen met succes toegepast.

 

Fertility Massage Therapy™ is een diepe, maar toch zachte, niet-invasieve massage van de rug, baarmoeder en darmen die zich richt op het verbeteren van de bloedcirculatie naar de buikorganen, met als doel je bloed-, zenuw- en lymfestroom te verbeteren.


Omdat de Fertility Massage Therapy™ als doel heeft de bloedsomloop van de voortplantings- en spijsverteringssystemen te verbeteren, is het een ideale aanvulling op natuurlijke voortplanting of vruchtbaarheidsbehandelingen zoals IVF, ICSI, IUI, eicellen of spermadonor.

De kwaliteit van je eicellen verbetert, hormonen komen in balans en je baarmoederslijmvlies krijgt de juiste dikte. De baarmoeder wordt gestimuleerd om weer beter te bewegen. Hierdoor krijgt je vruchtbaarheid direct een enorme boost. Daarnaast helpt het bij het loslaten van fysieke en emotionele spanning in je buik en je spijsvertering door het stimuleren van de natuurlijke darmbeweging, waardoor jij en je buik zich lichter en vrijer voelen.

Met fertiliteitsmassage verbeter je op een natuurlijke manier je vruchtbaarheid waardoor je sneller zwanger kunt worden. Zowel bij een natuurlijke zwangerschap als medische behandelingen zorgt de massage voor de beste omstandigheden. De slagingskans neemt daardoor toe.  

Ontspanning


Vruchtbaarheid speelt voortdurend door je gedachten, je kunt nergens anders aan denken dan aan het zwanger willen worden. Je krijgt ongetwijfeld het goedbedoelde advies van ‘ontspan en je wordt zwanger’, maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Als je de tijd neemt om 'gevoed' te worden en leert hoe je de massage op jezelf kunt uitvoeren, dan word je op een aangename manier aangemoedigd om te ontspannen.


Fertility Massage Therapy ™ is bedoeld om je te ondersteunen, koesteren en verzorgen tijdens je vruchtbaarheidsreis en biedt een van de belangrijkste voordelen: om te ontspannen en om spanning en emoties los te laten door je te verbinden met je lichaam en meer vertrouwen te krijgen. 

Emoties


Tijdens je vruchtbaarheidsreis heb je te maken met verhoogde stressniveaus, invasieve procedures, emotionele onrust en zoveel angsten en zorgen. Je lichaam houdt deze stress en emoties vast, meestal in je buik. Veel uitspraken laten zien hoe we onze emoties verbinden met onze buik; ‘Vlinders in mijn buik’,  ‘Mijn maag draait zich ervan om’ en ‘Ik heb een knoop in mijn maag’.


Fertility Massage Therapy verlicht deze spanning op een zachte manier, waardoor je je vrijer voelt in lichaam en geest en je je emoties los kunt laten.

Herken jij je in onderstaande klachten?

Cyclusklachten

 • Verminderde vruchtbaarheid
 • Geassisteerde vruchtbaarheidstrajecten zoals IUI, IVF, ICSI, ei- of zaadceldonor
 • Kinderwens
 • Miskramen
 • Overgang
 • PCOS
 • Endometriose
 • Problemen met eileiders
 • Pijnlijke en zware bloedingen
 • Onregelmatige cyclus
 • Vleesbomen
 • Slechte eicellen conditie
 • Slechte slijmproductie
 • Pijn in de onderrug

Spijsverteringsklachten

 • Constipatie
 • Opgeblazen buik of overmatig winderigheid
 • Prikkelbaar darmsyndroom
 • Ziekte van Crohn
 • Coeliakie/Glutenintolerantie

Emotionele ondersteuning

 • Stress en overspannenheid
 • Verwerken van miskramen
 • Spaning en verdriet van eerdere emotionele of fysieke trauma’s
 • Bevrijden van ingehouden/onderdrukte emoties
 • Helpt vrouwen zich met hun baarmoeder (en toekomstige baby’s) te verbinden

 

Vruchtbaarheidsmassage kan je helpen!

Wat kun je verwachten?

Eerste consult

Voorafgaand aan de eerste afpraak vraag ik je een intakeformulier in te vullen en naar mij toe te sturen zodat ik dit voor onze eerste afspraak door kan nemen. Bij deze eerste afspraak neem ik het intakeformulier met je door en bespreken we jouw situatie en eventuele emotionele aspecten die zich kunnen voordoen of hebben voorgedaan. Daarna krijg je een volledige vruchtbaarheidsmassage behandeling. 

Ik vind het belangrijk dat je je op je gemak en veilig voelt daarom trek ik ruim de tijd voor je uit. Het eerste consult zal zo’n 1,5- 2 uur duren.

Behandeling

Behandelingen beginnen met een massage van de onderrug, heiligbeen en de bilspieren. We zijn meestal wél comfortabel met het krijgen van rugmassages en door hier te beginnen heb je tijd om te ontspannen, te vertragen en te wennen aan mijn energie en aanraking.


Wanneer ik je buik masseer, raak ik je aan van je schaambeen tot aan je ribbenkast. Je zult worden gekoesterd, verzorgd en vastgehouden op een veilige plek om je in staat te stellen diepe emoties los te laten die je energie zouden kunnen blokkeren.​


De vruchtbaarheidsmassage is een heel bijzondere massage waarbij soms heftige emoties vrijkomen. Voel je ook zeker vrij om daar niet tegen te vechten, maar onderga het en let it go!

Jouw investering


Intake inclusief eerste behandeling : € 125,-
Vervolgbehandeling : € 95,-.


Voor de intake reserveer ik 120 minuten voor jou
en voor de vervolgbehandelingen 90 minuten.

Contra-indicaties


In principe kan een vruchtbaarheidsmassage altijd worden gegeven – tenzij je zwanger bent natuurlijk! Wel houden we rekening met waar je zit in je cyclus. Zo werken we niet over het baarmoeder gebied als je menstrueert of direct na je ovulatie als je zwanger wilt worden. We passen de behandeling dan aan, gebruiken minder druk of gebruiken andere oliën. Zo zorgen we dat je een behandeling krijgt die helemaal bij jouw situatie past.


Bij recente operaties aan de buik en infecties of koorts kan ik je helaas niet behandelen.
Je lichaam zal hiervan eerst moeten herstellen.

Belangrijk

Fertility Massage Therapy ™ claimt niet te genezen of medische aandoeningen te diagnosticeren, noch vervangt het enige medische zorg die je ondergaat. Als je medische zorgen hebt raadpleeg dan je arts of zorgverlener.


Fertility Massage Therapy ™ is een complementaire therapie die vrouwen ondersteunt in alle stadia van hun vruchtbare levensfase.  Er zijn geen zwangerschapsgaranties door het ontvangen van Fertility Massage Therapy ™.

Code of Ethics & Code of Conduct for Womb & Fertility Massage Therapists