Reflexzonetherapie

Let op! Heeft u in de afgelopen 2 weken een vaccinatie gehad tegen het corona virus dan verzoek ik u even te wachten met een behandeling tot twee weken na de prik!  Het lichaam heeft tijd nodig om de inhoud te verwerken en dat wil ik niet verstoren door je te behandelen. Voor mij geldt deze prik als een tijdelijke contra-indicatie.

Persoonlijk contact met Yvette?

06 51 68 68 12

afspraak@voetreflex-veghel.nl

fertiliteits-
reflexologie iets voor jou?zwangerschaps-
reflexologie iets voor jou?Reflexzonetherapie

De voeten zijn een afspiegeling van ons lichaam.


Reflexzonetherapie helpt de harmonie tussen lichaam en geest weer in evenwicht te brengen. Reflexzonetherapie is een veilige methode, waarbij niet alleen de klachten, maar juist ook de oorzaak van de klachten wordt aangepakt. Door de reflexzones te masseren, stimuleren we indirect de organen. Hierdoor ontstaat een betere doorbloeding waardoor de afvoer van de afvalstoffen via het lymfesysteem en de meridianen (energiebanen) wordt gestimuleerd. Daarmee wordt het zelf genezend vermogen van het lichaam in gang gezet zodat het natuurlijk evenwicht kan worden hersteld.


Westerse reflexzonemassage

In het westen wordt voetreflex massage sinds 150 jaar toegepast. Men behandelt in het westen enkel de voeten met een speciale duimtechniek. Het voordeel is dat men de zones zeer nauwkeurig kan behandelen. Het nadeel is dat de grote belasting die op het duimgewricht wordt gelegd, een overbelasting van het gewricht kan veroorzaken.


Chinese reflexzonemassage

De chinezen werken met totaal andere massage technieken: ze gebruiken glijdende technieken, waarbij ze hun lichaamsbeweging gebruiken om druk uit te oefenen. Hun handen zijn hierbij volkomen ontspannen, er is geen overbelasting van welk gewricht dan ook. Bovendien  masseren ze meer dan alleen de reflexzones op de voeten, ze masseren ook de meridiaanbanen en acupunctuurpunten op voeten, onderbenen en knieën.


VoetreflexPlus™, een combinatie van Westerse en Chinese voetreflexmassage

De combinatie van beide systemen biedt ongekend veel mogelijkheden en versterkt en versnelt de effecten van een behandeling.

Wanneer reflexzonetherapie?


Voetreflextherapie kan bij veel klachten gebruikt worden, o.a.:


 • stimuleert de natuurlijke vorm van herstel
 • werkt ontspannend
 • brengt lichaam en geest in balans
 • is geschikt voor iedereen
 • rug-, schouder- en nekklachten
 • spijsverterings- en maagklachten, obstipatie en diarree
 • hormonale klachten, o.a. menstruatie- of overgangsklachten
 • spier- en gewrichtspijn
 • (chronische) vermoeidheid
 • hoofdpijn en migraine
 • stress of burn-out
 • klachten aan de luchtwegen
 • zwangerschap

Voordelen

GEEFT TOTALE ONTSPANNING


Voetreflextherapie vertraagt de hartslag, verlaagt de bloeddruk, vertraagt de ademhaling en zet aan tot dieper ademhalen. Bovendien vermindert het stress.


ACTIVATIE VAN HET ZELFGENEZEND VERMOGEN


Tijdens onze slaap en ook overdag spreken we ons zelfherstellend vermogen aan wat er voor zorgt dat bijvoorbeeld wonden en breuken sneller genezen.


ONTGIFTING & AFVOEREN VAN AFVALSTOFFFEN


Door het ontgiften en afvoeren van afvalstoffen krijg je meer energie, het immuunsysteem wordt sterker en het verbeterd het algeheel gevoel van welbevinden.

VERBETERT DE BLOED- EN ENERGIEDOORSTROMING


Een goede doorbloeding van het lichaam is een vereiste voor het transport van zuurstof en voedingsstoffen naar de cellen. Voetreflextherapie kan hierbij helpen.


Tijdens een voetreflexbehandeling kunnen er ook andere therapieën ingezet worden, zoals moxa therapie, orthomoleculair voedingsadvies en behandelingen volgens de Dornmethode. Als één van deze behandelingen ingezet worden, dan zijn de kosten in de behandeling ingebrepen. Wil je meer lezen over een van deze methoden klik dan hieronder op een van de buttons:

Wetenschappelijk onderzoek

Enkele jaren terug is er een onderzoek gedaan naar de effecten van VoetreflexPlus™ therapie. De resultaten van dit onderzoek kunt u hiernonder vinden. U vindt hier tevens  het artikel  dat erover is verschenen in het Tijdschrift voor Integrale Geneeskunde.

Voetreflexologie vermindert pijn tijdens bevalling


Onze voeten zijn een spiegel van ons hele lichaam: ze bevatten heel veel zenuwuiteinden die in verbinding staan met ons hele zenuwstelsel. Voetreflexologie is een eeuwenoude behandeltechniek die deze kennis gebruikt om onze gezondheid te bevorderen. In een recente studie is onderzocht of voetreflexologie helpt om de pijn tijdens de bevalling te verminderen. Dit kan belangrijk zijn, omdat de angst voor pijn de kans op een keizersnede groter maakt.


Het onderzoek vond plaats in de kraamkamers van het Amrita Institute of Medical Sciences in het zuiden van India. Aan de studie namen vijftig vrouwen deel die bevielen van hun eerste kind. Er werd een quasi-experimentele proefopzet gebruikt, waarbij de deelnemers via een steekproef werden geselecteerd. De eerste 25 vrouwen werden in de experimentele groep ingedeeld, terwijl de volgende 25 vrouwen terechtkwamen in de controlegroep.


De interventie bestond uit een voetreflexbehandeling tijdens de beginfase van de bevalling, waarbij vijf reflexzones werden behandeld die corresponderen met zenuwen in de baarmoeder. De totale duur van de interventie was 20 minuten. Als ‘controle-interventie’ kregen de vrouwen uit de controlegroep 20 minuten rust. De pijn die was geassocieerd met de bevalling werd op drie momenten vastgelegd op een visueel analoge schaal: vlak voor de interventie en 20 en 40 minuten na de interventie. Uit het onderzoek bleek dat de vrouwen die voetreflexologie hadden ontvangen bij de 20 en 40 minuten-metingen significant minder pijn hadden in vergelijking met de controlegroep.


De onderzoekers vroegen later ook aan de vrouwen hoe ze de behandeling hadden ervaren. Een zeer ruime meerderheid van 81 procent gaf aan tevreden te zijn; zij zouden voetreflexologie ook aan anderen aanraden. De onderzoekers concluderen dan ook dat voetreflexologie een effectieve manier is om de pijn van de bevalling te verzachten, die bovendien door de barende vrouwen als zeer prettig wordt ervaren.


Bronvermelding:
Mohan, M., et al. Effect of Foot Reflexology on Reduction of Labour Pain Among Primigravida Mothers. Int J Ther Massage Bodywork, 2021 Mar 1;14(1):21-29, PMID: 33654503.